Καρδιολόγος Αθήνα – Σαββίδου Παρασκευή

Η Καρδιολόγος

Γεννήθηκα το 1977 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Μετά την αποφοίτηση μου από την Ιατρική Σχολή το 2002, πραγματοποίησα την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρου Υγείας Ροδόπολης Σερρών (2003-2004) και στη συνέχεια εργάσθηκα ως ειδικευόμενη Παθολογίας στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης (2006-2008). Ειδικεύτηκα στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, υπηρετώντας τα ειδικά τμήματα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και της ηλεκτροφυσιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα (2008-2012), λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας το 2012 έπειτα από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Σαββίδου Παρασκευή

Ειδικός Καρδιολόγος MD/MSc
Αθήνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 194

Εμπειρία

Εργάσθηκα στο Λονδίνο, Μεγάλης Βρετανίας ως Επιμελήτρια Β’ και συγκεκριμένα στο st Thomas και Northwick Park Hospital από 2013 εως 2016. Εκπαιδεύτηκα στο αιμοδυναμικό εργαστήριο στις διαγνωστικές στεφανιογραφίες και στο απεικονιστικό τμήμα του παγκοσμίου φήμης Professor Roxy Senior στο Διοισοφάγειο Υπέρηχο, Contrast Echo και Stress Echo ολοκληρώνοντας ένα ικανοποιητικό αριθμό μελετών. Κατέχω πιστοποίηση στο Διαθωρακικό Υπέρηχο Καρδιάς των Ενηλίκων από την Βρετανική Εταιρεία Υπερηχοκαρδιογραφίας (BSE) μετά από γραπτές εξετάσεις και κατάθεση logbook 250 μελετών. Επίσης, είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MSc) με γνωστικό αντικείμενο “Άσκηση και Υγεία” από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με βαθμό άριστα (2016).

Είμαι εξωτερικός συνεργάτης Metropolitan General (τεως ΙΑΣΩ General) και εργάζομαι στον Όμιλο Βιοιατρικής στον τομέα του Προληπτικού Ελέγχου (ΗΚΓ, Δοκιμασία Κοπώσεως, Holter Ρυθμού και Πιέσεως, Triplex Καρδιάς) από το 2017.

Προληπτικός Έλεγχος
(Check Up)

Παρακολούθηση /αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια καρδιολογικά νοσήματα.
(Αρτηριακή Υπέρταση, Αρρυθμίες, Δυσλιπιδαιμία, Καρδιακή Ανεπάρκεια, Στεφανιαία Νόσο, Μυοκαρδιοπάθειες).

Προεγχειρητικός Έλεγχος
Καρδιολογική Εκτίμηση

Πριν από τη διενέργεια μίας χειρουργικής επέμβασης κρίνεται αναγκαίος ο προεγχειρητικός έλεγχος. Το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και το είδος της επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί καθορίζουν την ανάγκη για προεγχειρητικό έλεγχο.

Προαθλητικός &
Προσχολικός Έλεγχος

Δίνονται βεβαιώσεις έπειτα από τις απαιτούμενες εξετάσεις κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και γενικά όταν τα παιδιά ξεκινούν αθλητικές δραστηριότητες.

Καρδιολογικός Έλεγχος
Εγκύων

Ο Καρδιολογικός έλεγχος προτείνεται να γίνεται πριν από κάθε εγκυμοσύνη ή στην αρχή αυτής,είτε πρόκειται για φυσιολογική είτε για υποβοηθούμενη.

Η Υγεία της Καρδιάς σας

Με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι σε εσάς και την υγεία σας.

Επικοινωνήστε Μαζί Μου